Smaczny i pachnący wiosną domowy obiad, na który nie trzeba dwa razy wołać! Znajdziesz tu ulubione kotlety z piersi obtoczone w bułce tartej urozmaicone o dodające chrupkości oraz słonego posmaku kruszone pestki dyni i pestki słonecznika. Wraz z tłuczonymi ziemniakami i wiosenną surówką – z ogórka, pomidora, czerwonej cebulki, sałaty lodowej i świeżego koperku – stworzą przepyszny domowy obiadek, który polubią wszyscy Twoi domownicy.
Krok po kroku:
- Ugotuj ziemniaki.
- Kotlety z piersi rozbij, obtocz w jajku, bułce tartej z pestkami dyni i słonecznika i usmaż na złoty kolor.
- Przygotuj surówkę łącząc ze sobą pomidora, ogórka, czerwoną cebulę, sałatę lodową, koperek i śmietanę.
- Do podania utłucz ziemniaki z odrobiną masła oraz mleka i podawaj obsypując resztką koperku.
Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.
Alergeny: gluten, mleko, jaja.
Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja