Kotlety schabowe z wiosenną sałatką ziemniaczaną ze szparagami, rzodkiewkami, sosem jogurtowo-chrzanowym, koperkiem, szczypiorkiem i suszonymi pomidorami

25 min

Łatwy

25 min

To danie to intrygujące zestawienie ulubionej klasyki z zaskakującym mixem dodatków. Po jednej stronie, klasyczny, złocisty schabowy, a po drugiej sałatka z młodymi ziemniakami, szparagami, chrupiącymi rzodkiewkami, koperkiem, szczypiorem, sosem na bazie jogurtu, majonezu i chrzanu oraz suszonymi pomidorami! Całość wspólnie smakuje zupełnie intrygująco i będzie idealną obiadową odskocznią od tradycyjnych dań, ale z użyciem dobrze i łatwych w przyrządzeniu znanych składników.

Krok po kroku:

  1. Ugotuj ziemniaki i szparagi.
  2. Rozbij kotlety, obtocz w jajku i bułce tartej i usmaż.
  3. Przygotuj rzodkiewki, suszone pomidory oraz koperek i szczypiorek.
  4. Dopraw sos według swojego uznania i podawaj łącząc wszystkie dodatki.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko, gluten, jaja, gorczyca.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Schab wieprzowy

Ziemniaki młode

Szparagi

Rzodkiewki

Bułka tarta

Suszone pomidory

Koperek

Dymka

Sos jogurtowo-chrzanowy



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

Tłuszcze [g]

Węglowodany [g]

Białko [g]

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Patelnia
Garnek
Tłuczek do mięsa
Folia spożywcza

Potrzebujesz

Jajko
Olej
Oliwa
Sól i pieprz