Kotleciki mielone z gzikiem z twarożku, młodymi ziemniakami i fasolką szparagową

25 min

Łatwy

25 min

Prawdziwy, domowy, letni obiadek, który doskonale odnajdzie się jako przeciwwaga do międzynarodowej kuchni. Znajdziesz tu najlepsze smaki dzieciństwa z dodatkiem czosnkowo-koperkowego twarogowego gziku, który ochłodzi Cię w upalne dni! Ten zestaw zasmakuje wszystkim Twoim domownikom!

Krok po kroku:

  1. Opłucz i ugotuj ziemniaki.
  2. Z fasolki odkrój końcówki i ugotuj do miękkości.
  3. Namocz bułkę, odsącz, połącz z mięsem i majerankiem, wyrób na kotlety i usmaż.
  4. Do podania przygotuj gzik – przeciśnij przez praskę czosnek, posiekaj koperek, a twaróg rozdrobnij widelcem i połącz ze śmietaną.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko, gluten, jaja.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Mięso mielone wieprzowo-wołowe

Ziemniaki młode

Fasolka szparagowa

Twaróg

Śmietana 18%

Czerstwa bułka

Bułka tarta

Majeranek

Koperek

Czosnek



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

767

Tłuszcze [g]

41

Węglowodany [g]

49

Białko [g]

54

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Duża patelnia z przykrywką
Garnek
Praska do czosnku

Potrzebujesz

Jajko
Olej
Masło
Sól i pieprz