Kolorowy buddha bowl z domowym hummusem, kaszą bulgur i czarnuszką

20 min

Wege

Łatwy

20 min

Wege doładowanie witamin, warzyw i kolorów – wskazane zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym. Obiad gotowy w 20 minut z sycąca kaszą, pysznym domowym hummusem i bukietem świeżych, chrupiących warzyw,  miękkiego awokado i podkreślającymi całość aromatycznymi ziarnami czarnuszki.

Krok po kroku:

  1. Ugotuj kaszę do miękkości.
  2. Przygotuj warzywa – pomidorki, rzodkiewki i marchew.
  3. Przygotuj hummus – zblenduj cieciorkę wraz z czosnkiem, oliwą z oliwek i sokiem z cytryny.
  4. Przed podaniem upraż na patelni czarnuszkę. Wyłóż składniki do miseczek i obsyp czarnuszką.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Kasza bulgur

150g

240g

Awokado

1 szt

2szt

Ser Feta

Cieciorka

Pomidorki

Marchew

Szpinak

Rzodkiewki

Cytryna

Czosnek

Czarnuszka



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

652

Tłuszcze [g]

23

Węglowodany [g]

92

Białko [g]

25

Waga jednej porcji to ok.450g

Wymagane sprzęty

Garnek
Blender
Patelnia

Potrzebujesz

Oliwa
Sól i pieprz