Wygoda gotowania

Kokosowe stripsy z sosem sweet-chili, ziemniaczanymi talarkami, sałatą, czerwoną papryką i świeżym ogórkiem

30 min

Łatwy

30 min

Chrupiące stripsy na obiad? Nikt nie odmówi! W tym przepisie znajdziesz łatwe w przyrządzeniu danie z pieczonymi ziemniaczanymi talarkami i chrupiącymi stripsami z piekarnika w panierce z panko i wiórków kokosowych. Maczane w sosie sweet-chili skuszą do siebie każdego, a zwłaszcza najmłodszych. Do tego porcja chrupiących warzyw i smaczny, szybki obiad gotowy i to tylko z użyciem piekarnika i deski do krojenia!
Krok po kroku:

  1. Ziemniaki pokrój w cienkie talarki i połącz z przyprawą do ziemniaków, a paski z piersi obtocz w jajku i panierce z panko i płatków kokosowych. Piecz ok. 25-30 minut.
  2. Przygotuj warzywa – pokrój ogórka oraz paprykę.
  3. Podawaj z sosem sweet-chili, gdy stripsy nabiorą złocistego koloru.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: gluten.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Filet z piersi kurczaka krojony w paski

Ziemniaki myte

Sos sweet-chili

Papryka czerwona

Ogórek

Mix sałat

Panko

Wiórki kokosowe

Przyprawa do ziemniaków



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

492

Tłuszcze [g]

12

Węglowodany [g]

76

Białko [g]

48

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Piekarnik
Papier do pieczenia

Potrzebujesz

Jajko
Olej
Sól i pieprz