Nowa odsłona Waszego ulubieńca, czyli chlebki pita ze świeżymi warzywami, pysznymi kotlecikami wołowymi i niezwykle aromatycznym ajvarem, dla przełamania – z serem typu feta. Szybkie w przygotowaniu, a nasyci każdego domownika (będą prosić o dokładkę!).
Krok po kroku:
- Mięso połącz z przyprawami, czosnkiem i imbirem. Uformuj kotleciki i smaż na oleju.
- W tym czasie przygotuj pozostałe składniki – ogórka, pomidora, dymkę i sałatę oraz cebulę.
- Na suchej patelni podgrzej chlebki pita.
- Do podania rozetnij chlebki na połówki i wysmaruj w środku ajvarem oraz wyłóż sałatą i kotlecikami. Pozostałe warzywa połącz i podawaj jako sałatkę.
Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.
Alergeny: mleko, gluten.
Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.