Kieszonki ze schabu z serem i szpinakiem, młodymi ziemniakami z koperkiem i mizerią

25min

Łatwy

25min

Smaczny i wiosenny domowy obiadek, ale w podkręconej wersji z serowo-szpinakowym nadzieniem! Znajdziesz tu młode ziemniaczki z masłem i koperkiem, pachnącego świeżością ogórka ze śmietaną i tradycyjne schabowe – ale wypełnione podsmażonym z czosnkiem szpinakiem i rozpływającym się serem. Całość zasmakuje wszystkim Twoim domownikom!

Krok po kroku:

  1. Ugotuj ziemniaki.
  2. Na patelni podsmaż czosnek ze szpinakiem.
  3. Kotlety rozbij, wypełnij podsmażonym szpinakiem, kawałkami sera, a następnie obtocz w jajku, bułce tartej i usmaż na złoto.
  4. Ogórka zetrzyj na tarce i połącz ze śmietaną.
  5. Ziemniaki połącz z masłem i koperkiem.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: gluten, mleko, jaja.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Schab wieprzowy

Ziemniaki młode

Ogórek

Szpinak

Ser gouda

Śmietana 18%

Bułka tarta

Koperek



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

617

Tłuszcze [g]

28

Węglowodany [g]

47

Białko [g]

48

Waga jednej porcji to ok.450g

Wymagane sprzęty

Patelnia na kotlety
Patelnia na szpinak
Garnek
Folia spożywcza
Tłuczek do mięsa

Potrzebujesz

Jajko
Masło
Olej