Kieszonki z tortilli z wołowiną w meksykańskim stylu z kleksem śmietany, pomidorem i limonką

20 min

Łatwy

20 min

Pyszny pomysł na szybki obiad w biegu. Ulubione połączenie smażonej wołowiny w meksykańskim stylu z kminem rzymskim i słodką papryką zawinięte w pszenne placki tortilli. Smakują wyśmienicie z kleksem śmietany, świeżym pomidorem i odrobiną soku z limonki. Polubią je również najmłodsi.

Krok po kroku:

  1. Na patelni usmaż mięso, a następnie cebulę wraz z zieloną papryką. Dodaj koncentrat pomidorowy, odrobinę wody, przyprawy i wymieszaj, a następnie zredukuj sos.
  2. Pomidora pokrój w kostkę, a limonkę na ćwiartki.
  3. Zawiń farsz w placki, a następnie podgrzej na suchej patelni. Przekrój na połówki i podawaj ze śmietaną, pomidorem i limonką.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko, gluten.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Mielona wołowina

300g

480g

Tortilla pszenna

3szt

5szt

Papryka zielona

Limonka

Pomidor

Śmietana 18%

Cebula kostka

Czosnek

Koncentrat pomidorowy

Przyprawy



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

766

Tłuszcze [g]

25

Węglowodany [g]

62

Białko [g]

42

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

2x duża patelnia

Potrzebujesz

Olej
Sól i pieprz