Kieszonki wołowina & chorizo ze świeżymi dodatkami i kolendrowym dipem

20 min

Łatwy

20 min

Idealny sposób na expresowy obiad – przyrządzisz go w tylko kilku prostych krokach, a zniknie, jeszcze zanim dobrze wyląduje na talerzach! Znajdziesz tu sycące placki tortilli, garść świeżych i chrupiących dodatków, a także pyszne i soczyste mięsko z patelni, które przywołuje na myśl meksykańsko-hiszpańskie klimaty przygotowane z udziałem raptem dwóch patelni i deski do krojenia.

Krok po kroku:

  1. Pokrój w plasterki kiełbaskę chorizo, a następnie usmaż wraz z mieloną wołowiną.
  2. Przygotuj dodatki – rzodkiewki, czerwoną cebulkę, ananasa oraz dip kolendrowy.
  3. Podgrzej placki i wypełni je mięsnym farszem z dodatkami, fetą, dipem oraz skrop sokiem z limonki.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko, gluten, gorczyca.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Mielona wołowina

300g

480g

Kiełbaska chorizo

Tortilla pszenna

Ananas konserwowy

Limonka

Czerwona cebula

Rzodkiewki

Mix sałat

Świeża kolendra

Jogurt



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

881

Tłuszcze [g]

35

Węglowodany [g]

54

Białko [g]

50

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Duża patelnia x2

Potrzebujesz

Sól i pieprz