Kieszonki chlebowe ze świeżymi warzywami, fetą, smażonym kurczakiem i domowym sosem czosnkowym

20min

Łatwy

20min

Nasza wersja popularnego fastfooda, ale w znacznie zdrowszej i kolorowej wersji, z soczystym mięsem z udka kurczaka, świeżymi warzywami i pysznym chlebkiem pita.

Krok po kroku:

  1. Mięso usmaż na patelni.
  2. Przygotuj świeże dodatki – warzywa pokrój w kostkę i w plasterki.
  3. Na patelni podpiecz chlebki, a w międzyczasie przygotuj sos czosnkowy.
  4. Chlebki wypełnij kawałkami mięsa oraz przygotowanymi dodatkami.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Filet z udka kurczaka w przyprawach

350g

Chlebek pita

Ser typu feta

Pomidor

Ogórek

Szpinak

Czerwona cebula

Baza do sosu czosnkowego



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

693

Tłuszcze [g]

26

Węglowodany [g]

51

Białko [g]

42

Waga jednej porcji to ok.450g

Wymagane sprzęty

Patelnia
Deska do krojenia

Potrzebujesz

Olej
Sól i pieprz

Alergeny

Gluten
Mleko
Jaja