Wygoda gotowania

Karkówka z patelni z ziemniakami z czosnkiem niedźwiedzim, smażoną cebulką i tartym z rzodkiewką ogórkiem i dymką

25min

Łatwy

25min

Solidny stek z karkówki, który przypadnie do gustu wszystkim mięsożercom. Wraz z tłuczonymi ziemniakami – z dodatkiem aromatycznego czosnku niedźwiedziego – i podsmażonej cebulki stworzą podstawę tego dania, które idealnie dopełni chłodna, orzeźwiająca mizeria z tartego ogórka i rzodkiewki.

Krok po kroku:

  1. Ugotuj ziemniaki, a następnie utłucz na gładko z masłem, odrobiną mleka i czosnkiem niedźwiedzim.
  2. Karkówkę usmaż na patelni.
  3. Ogórka wraz z rzodkiewką opłucz i zetrzyj na na tarce, a następnie połącz ze śmietaną.
  4. Cebulę posiekaj w piórka i wrzuć na patelnię pod koniec smażenia.
  5. Do podania drobno posiekaj dymkę.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Karkówka wieprzowa

Ziemniaki

Czerwona cebula

Cebula żółta

Ogórek

Rzodkiewki

Śmietana 18%

Czosnek niedźwiedzi



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

Tłuszcze [g]

Węglowodany [g]

Białko [g]

Waga jednej porcji to ok.450g

Wymagane sprzęty

Patelnia
Garnek na ziemniaki
Tarka

Potrzebujesz

Olej