Karkówka w słodkiej glazurze ze świeżym chili i dymką z ryżem i sałatką z ogórka i rzodkiewki

25 min

Łatwy

25 min

Karkówka nie musi kojarzyć się wyłącznie z grillem! My proponujemy Wam ją w wersji azjatyckiej, w słodkiej glazurze z sosu sojowego i cukru trzcinowego, podaną z ryżem basmati. Do tego sałatka ze świeżego ogórka i rzodkiewek z jogurtem, w sam raz, aby ukoić ostrość papryczki chili 🙂

 

Krok po kroku:

  1. Ugotuj ryż.
  2. Na patelni usmaż karkówkę. Gdy nabierze koloru, zdejmij na chwilę na talerzyk.
  3. Przygotuj sos i wlej go na patelnię. Gdy zacznie się redukować, ponownie dodaj na patelnię karkówkę.
  4. W międzyczasie przygotuj sałatkę.
  5. Podawaj posypane świeżo skrojoną dymką oraz chili.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: soja, pszenica, mleko.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Karkówka wieprzowa

350g

Ryż basmati

150g

Jogurt

Ogórek

Rzodkiewki

Dymka

Sos sojowy

Cukier trzcinowy

Cytryna



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

731

Tłuszcze [g]

34

Węglowodany [g]

62

Białko [g]

42

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Duża patelnia z przykrywką
Garnek na ryż
Miseczka na sos

Potrzebujesz

Olej
200ml wody
Sól i pieprz