Karkówka nie musi kojarzyć się wyłącznie z grillem! My proponujemy Wam ją w wersji azjatyckiej, w słodkiej glazurze z sosu sojowego i cukru trzcinowego, podaną z ryżem basmati. Do tego sałatka ze świeżego ogórka i rzodkiewek z jogurtem, w sam raz, aby ukoić ostrość papryczki chili 🙂
Krok po kroku:
- Ugotuj ryż.
- Na patelni usmaż karkówkę. Gdy nabierze koloru, zdejmij na chwilę na talerzyk.
- Przygotuj sos i wlej go na patelnię. Gdy zacznie się redukować, ponownie dodaj na patelnię karkówkę.
- W międzyczasie przygotuj sałatkę.
- Podawaj posypane świeżo skrojoną dymką oraz chili.
Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.
Alergeny: soja, pszenica, mleko.
Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja