Kalafiorowe curry z wołowymi pulpecikami, kolendrą i świeżym ogórkiem

25min

Łatwy

25min

Kolejna pyszna odsłona curry, tym razem wykorzystując sezon na kalafiora – z wołowymi pulpecikami, na mleczku kokosowym i ze świeżym ogórkiem.

Krok po kroku:

  1. Ryż gotuj do miękkości.
  2. Mięso połącz z imbirem, czosnkiem, solą i pieprzem. Uformuj w dłoniach i smaż na patelni.
  3. Różyczki kalafiora przekrój na połówki i dodaj do mięsa. Gdy ładnie się przyrumienią, a kotlety będą gotowe, zalej całość mleczkiem i dodaj przyprawę curry.
  4. Do podania obierz ogórka i pokrój w ćwiartki. Opłucz kolendrę i hojnie obsyp nią całość dania.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Mielona wołowina

300g

Ryż basmati

Kalafior różyczki

Mleczko kokosowe

Ogórek

Świeża kolendra

Imbir

Curry



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

782

Tłuszcze [g]

28

Węglowodany [g]

61

Białko [g]

37

Waga jednej porcji to ok.450g

Wymagane sprzęty

Garnek na ryż
Duża patelnia z przykrywką

Potrzebujesz

Olej
Sól i pieprz