Kolejna pyszna odsłona curry, tym razem wykorzystując sezon na kalafiora – z wołowymi pulpecikami, na mleczku kokosowym i ze świeżym ogórkiem.
Krok po kroku:
- Ryż gotuj do miękkości.
- Mięso połącz z imbirem, czosnkiem, solą i pieprzem. Uformuj w dłoniach i smaż na patelni.
- Różyczki kalafiora przekrój na połówki i dodaj do mięsa. Gdy ładnie się przyrumienią, a kotlety będą gotowe, zalej całość mleczkiem i dodaj przyprawę curry.
- Do podania obierz ogórka i pokrój w ćwiartki. Opłucz kolendrę i hojnie obsyp nią całość dania.
Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.
Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.