Jednogarnkowe quinotto z komosy ryżowej w meksykańskim stylu na pomidorach z awokado, czarną fasolą, kukurydzą, pikantnym sosem i szczypiorkiem

25min

Łatwy

25min

Przepis inspirowany meksykańskimi i południowoamerykańskimi smakami. Znajdziesz tu lekką komosę ryżową, kukurydzę, czarną fasolę i awokado, a także piersi z kurczaka w meksykańskich przyprawach. Całość wraz z pikantnym sosem a’la ranczerskim z siekanymi papryczkami jalapeno tworzy ekspresowy w przyrządzeniu i smakowity posiłek!Krok po kroku:

  1. Usmaż cebulę i mięso z piersi kurczaka.
  2. Dodaj komosę, pomidory, szklankę wody, fasolę i kukurydzę i duś ok. 15 minut.
  3. Posiekaj papryczki i połącz z bazą do sosu.
  4. Podawaj z awokado, szczypiorkiem i limonką.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: jaja, gorczyca, mleko.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Filet z piersi kurczaka

350g

550g

Komosa ryżowa

125g

200g

Pomidory w puszce

Czarna fasola

Kukurydza

Cebula

Papryczki jalapeno

Awokado

Limonka

Baza do sosu



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

829

Tłuszcze [g]

31

Węglowodany [g]

81

Białko [g]

58

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Duża patelnia z przykrywką

Potrzebujesz

Olej
Sól i pieprz