Indyjskie udka z kurczaka z patelni z kalafiorem, mizerią i ryżem

30min

Łatwy

30min

Kolejna propozycja dania inspirowanego kuchnią indyjską. Udka z kurczaka w aromatycznej paście tikka masala, z dodatkiem kalafiora, ryżu basmati, a dla odświeżenia – mizeria z ogórka.

Krok po kroku:

  1. Ugotuj ryż.
  2. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju i obsmaż udka z kurczaka.
  3. Do kurczaka dodaj różyczki kalafiora. Podlej wodą i duś pod przykryciem.
  4. W międzyczasie przygotuj mizerię.
  5. Całość podawaj obsypane drobno siekaną kolendrą.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Udka z kurczaka

550g

Ryż basmati

150g

Kalafior różyczki

Ogórek

Jogurt naturalny

Kolendra



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

547

Tłuszcze [g]

19

Węglowodany [g]

58

Białko [g]

35

Waga jednej porcji to ok.450g

Wymagane sprzęty

Duża patelnia z przykrywką
Garnek na ryż

Potrzebujesz

Olej
Sól i pieprz

Alergeny

Mleko