Indyjskie szaszłyki z kurczaka z ryżem z bakaliami i chrupiącą surówką

25 min

Łatwy

25 min

Wyjątkowy obiad w indyjskim stylu z pieczonymi, aromatycznymi szaszłykami oraz pilafem, czyli ryżem z dodatkiem bakalii. Nieoczywiste połączenie, które doskonale się ze sobą komponuje, a wraz z ulubioną chrupiącą surówką tworzą sycący obiad inspirowany dalekimi Indiami.

Krok po kroku:

  1. Nabij mięso na szaszłyki i piecz ok. 15-20 minut.
  2. Ryż podsmaż na maśle wraz z rodzynkami i kurkumą. Zalej wodą, a pod koniec dodaj orzechy i płatki migdałów.
  3. Czerwoną kapustę połącz z majonezem, dopraw do smaku i podawaj, gdy ryż i szaszłyki będą gotowe.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko, orzechy, jaja, gorczyca.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Filet z piersi kurczaka krojony w kostkę w przyprawach

350g

550g

Ryż basmati

150g

240g

Kapusta czerwona szatkowana

Orzechy włoskie

Rodzynki

Płatki migdałów

Patyczki do szaszłyków

Majonez

Jogurt

Kurkuma



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

604

Tłuszcze [g]

16

Węglowodany [g]

71

Białko [g]

46

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Piekarnik
Papier do pieczenia
Patelnia

Potrzebujesz

Masło
Sól i pieprz