Wygoda gotowania

Hapsy z dorsza czarnego w pikantnej panierce z płatków chili z ziemniakami, sałatką i sosem czosnkowym

25 min

Ryba

Łatwy

25 min

Ulubione obiady to te składające się z najprostszych składników! W tym zestawie znajdziesz łatwe w przyrządzeniu kawałki dorsza czarnego w pikantnej panierce z płatków chili – idealnych do maczania w sosie czosnkowym. Do takiego obiadu wystarczy dodać tylko świeże, chrupiące sałaty i pieczone ziemniaczki. Taka obiadowa propozycja przypadnie do gustu również najmłodszym!

Krok po kroku:

  1. Ziemniaki pokrój na ćwiartki, połącz z olejem i przyprawą do ziemniaków i piecz ok. 20-25 minut.
  2. Przygotuj sos do sałaty z musztardy, soku z cytryny i oliwy, a następnie połącz z sałatą, pomidorem i cebulą.
  3. Do bazy do sosu czosnkowego przeciśnij przez praskę czosnek.
  4. Kawałki ryby obtocz w jajku, a następnie bułce tartej z płatkami chili i słodką papryką i usmaż na złoty kolor.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: gluten, ryby, jaja, gorczyca, mleko.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Filet z dorsza czarnego

Ziemniaki myte

Musztarda francuska

Pomidor

Mix sałat

Cebula

Bułka tarta

Płatki chili

Słodka papryka

Przyprawa do ziemniaków

Czosnek

Baza do sosu czosnkowego



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

526

Tłuszcze [g]

25

Węglowodany [g]

45

Białko [g]

27

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Piekarnik
Papier do pieczenia
Patelnia
Praska do czosnku

Potrzebujesz

Jajko
Olej
Oliwa
Sól i pieprz