Ser lazur i gruszka to istnie wyjątkowe połączenie – kto nie próbował, zdecydowanie polecamy nadrobić! W tym duecie stworzą wyjątkowy obiad z dodatkiem włoskich orzechów, lekkiej piersi z kurczaka i chrupiących listków roszponki. Pyszny obiad gotowy w 25 minut!
Krok po kroku:
- Pierś z kurczaka usmaż na patelni.
- W garnku z grubym dnem podsmaż cebulkę z listkami tymianku, a następnie dodaj ryż i podlewaj bulionem stale mieszając.
- Pod koniec pokrój w kostkę gruszkę oraz ser i dodaj do risotto.
- Podawaj układając na roszponce i obsypując włoskimi orzechami.
Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.
Alergeny: mleko, orzechy.
Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja