Gruszkowe risotto z lazurem, orzechami włoskimi, piersią z kurczaka i roszponką

25min

Łatwy

25min

Ser lazur i gruszka to istnie wyjątkowe połączenie – kto nie próbował, zdecydowanie polecamy nadrobić! W tym duecie stworzą wyjątkowy obiad z dodatkiem włoskich orzechów, lekkiej piersi z kurczaka i chrupiących listków roszponki. Pyszny obiad gotowy w 25 minut!

Krok po kroku:

  1. Pierś z kurczaka usmaż na patelni.
  2. W garnku z grubym dnem podsmaż cebulkę z listkami tymianku, a następnie dodaj ryż i podlewaj bulionem stale mieszając.
  3. Pod koniec pokrój w kostkę gruszkę oraz ser i dodaj do risotto.
  4. Podawaj układając na roszponce i obsypując włoskimi orzechami.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko, orzechy.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Filet z piersi kurczaka krojony w kostkę

350g

550g

Ryż arborio

150g

240g

Gruszka

Ser lazur

Roszponka

Cebula kostka

Orzechy włoskie

Bulion warzywny

Świeży tymianek



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

750

Tłuszcze [g]

38

Węglowodany [g]

9

Białko [g]

54

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Garnek z grubym dnem
Patelnia

Potrzebujesz

Olej
Masło
Sól i pieprz