Grillowane, meksykańskie udko z kurczaka z salsą ze świeżego mango i pomidora

20 min

Łatwy

20 min

Pikantne, soczyste i skwierczący na patelni filet z udka z kurczaka z przepyszną świeżą salsą, w której znajdziesz soczyste, świeże mango, pomidora, cebulkę oraz aromatyczną kolendrę i dymkę. Wraz z sypkim ryżem i sokiem z limonki to szybki obiadowy wypad do Meksyku w wyjątkowo lekkiej formie.Krok po kroku:

  1. Ugotuj ryż.
  2. Na patelni – najlepiej grillowej – usmaż kawałki kurczaka.
  3. Przygotuj salsę – obierz i pokrój mango, pomidora, czerwoną cebulę, kolendrę oraz dodaj papryczkę chili i wymieszaj.
  4. Podawaj skrapiając sokiem z limonki.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Filet z udka kurczaka w przyprawach

350g

550g

Ryż basmati

150g

240g

Świeże mango

Pomidor malinowy

Czerwona cebula

Limonka

Świeża kolendra

Dymka

Chili



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

628

Tłuszcze [g]

25

Węglowodany [g]

60

Białko [g]

36

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Garnek na ryż
Patelnia – najlepiej grillowa

Potrzebujesz

Olej
Sól i pieprz