Gołąbki bez zawijania z włoskiej kapusty z sosem pomidorowym, tłuczonymi ziemniakami i mizerią

30 min

Łatwy

30 min

Domowe smaki dziecinstwa w łatwej i szybkiej w przyrządzeniu obiadowej wersji, czyli gołąbki bez zawijania z włoskiej kapusty z sosem pomidorowym i tłuczonymi ziemniaczkami z koperkiem – pycha!

Krok po kroku:

  1. Ugotuj ziemniaki.
  2. Drobno posiekaj kapustę oraz połacz z jajkiem i mięsem mielonym. Dopraw solą, pieprzem i piecz ok. 20-25 minut.
  3. W tym czasie przygotuj sos pomidorowy oraz mizerię.
  4. Do podania drobno posiekaj koperek.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko, jaja.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Mięso mielone z łopatki wieprzowej

350g

550g

Ziemniaki obrane

350g

550g

Kapusta włoska

Przecier pomidorowy

Śmietana 18%

Cebula kostka

Ogórek gruntowy

Koperek

Bulion warzywny



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

633

Tłuszcze [g]

28

Węglowodany [g]

58

Białko [g]

41

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Piekarnik
Papier do pieczenia
Garnek
Tłuczek do ziemniaków

Potrzebujesz

Jajko
Masło
Olej
Mleko
Sól i pieprz