Niech nie zwiedzie Cię słynne hasło, że „zupa to nie obiad”. W tym daniu znajdziesz wszystko, co potrzebne do sycącego obiadu – choć w większości w zmiksowanej formie :D. Porcję warzyw – dynię, selera, korzeń pietruszki oraz rukolę; węglowodany – ziemniaki; porcję białka – w formie obtoczonego w panko tofu. W tej dyniowej zupie odnajdziesz lekko tajskie smaki za sprawą imbiru i kokosowej śmietanki, ale wykończysz ją w europejskim stylu – samodzielnie przyrządzoną pikantną oliwą z płatków chili oraz świeżą rukolą. Na jesień jak znalazł!
Krok po kroku:
- Przygotuj warzywa, podsmaż, a następnie zalej wodą i ugotuj. Następnie zblenduj, dodaj śmietankę kokosową i wymieszaj.
- Tofu obtocz w jajku i panko i usmaż na złoto.
- Płatki chili podsmaż na 2-3 łyżkach oliwy.
- Zupę podawaj w miskach z kawałkami usmażonego panko, garstką rukoli i skrapiając przygotowaną oliwą.
Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.
Alergeny: gluten, soję.
Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja