Dyniowe tagliatelle z chrupiącym boczkiem i grana padano

25min

Łatwy

25min

Czas na dynię! Jesienne warzywo lubi się z piekarnikiem, a najlepiej z podkreślającą jej smak przyprawą curry. Do tego ulubione i łatwe w przyrządzeniu makaronowe tagliatelle z chrupiącym boczkiem i parmezanem – jest pycha i aż szkoda, że sezon na dynię nie trwa cały rok!

Krok po kroku:

  1. Ugotuj makaron.
  2. Dynię upiecz w piekarniku.
  3. Na patelni podsmaż boczek z cebulką, a następnie zalej śmietanką.
  4. Całość połącz na patelni, gdy makaron będzie miękki, a dynia miękka. Do podania obsyp natką pietruszki.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko, gluten.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Makaron tagliatelle

180g

280g

Boczek wędzony

120g

200g

Cebula kostka

Śmietanka 30%

Dynia piżmowa w kostce

Grana Padano

Natka pietruszki

Czosnek

Przyprawa curry



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

884

Tłuszcze [g]

57

Węglowodany [g]

65

Białko [g]

26

Waga jednej porcji to ok.450g

Wymagane sprzęty

Piekarnik
Papier do pieczenia
Patelnia
Garnek
Tarka

Potrzebujesz

Olej
Sól i pieprz