Dorsz w sosie śmietanowym z cytrynowym pieprzem z pomidorkami i brokułem i kaszotto z suszonymi pomidorami, szpinakiem, fetą i słonecznkiem

25min

Ryba

Łatwy

25min

Obiad, w którym pokochasz gęsty, śmietankowy sos, który łatwo przyrządzisz na bazie szalotki, brokuła, cytrynowego pieprzu i pomidorków, i który dzięki nim nabierze wyjątkowego, apetycznego koloru. Po drugiej stronie talerza znajdziesz szybkie w przyrządzeniu kaszotto z czosnkiem, suszonymi pomidorami, szpinakiem, słonecznikiem i fetą. Całość wraz z delikatnym dorszem w kremowym sosie stworzą duet, który zniknie z talerza do ostatniego kęsa. Obiad obowiązkowy dla fanów niecodziennych połączeń!Krok po kroku:

  1. Podsmaż czosnek i suszone pomidory, a następnie dodaj kaszę i podlewaj bulionem, aż zmięknie.
  2. Szalotkę pokrój w piórka, a pomidorki w cienkie plasterki i podsmaż na maśle. Następnie wyłóż rybę, oprósz cytrynowym pieprzem, zalej śmietanką, dodaj różyczki brokuła i gotuj, aż sos zgęstnieje.
  3. Przed podaniem do kaszy dodaj szpinak, a na koniec pokrój w kostkę fetę, wyłóż na wierzch i obsyp słonecznikiem.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Polędwica z dorsza atlantyckiego

Kasza pęczak

Śmietanka 30%

Ser typu feta

Brokuł

Pomidorki

Szpinak

Szalotka

Czosnek

Suszone pomidory

Bulion warzywny

Pieprz cytrynowy



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

640

Tłuszcze [g]

25

Węglowodany [g]

62

Białko [g]

36

Waga jednej porcji to ok.450g

Wymagane sprzęty

Patelnia
Garnek z grubym dnem
Mała patelnia na słonecznik

Potrzebujesz

Masło