Dorsz z gotowanymi, młodymi ziemniakami, fasolką szparagową z bułką tartą i koperkowo-cytrynowym sosem to danie, które zachwyci Cię swoją prostotą, a przede wszystkim wyśmienitym, kremowym śmietanowym sosem. Łatwo przygotujesz go na patelni z dodatkiem czosnku, startej skórki z cytryny, śmietanki i pachnącego, świeżego koperku. Młode ziemniaczki i fasolka szparagowa podkreślą jego wiosenno-letni charakter.
Krok po kroku:
- Młode ziemniaki opłucz i ugotuj do miękkości.
- Z fasolki szparagowej odetnij końcówki i ugotuj.
- Na patelni podsmaż czosnek, skórkę z cytryny i rybę. Zalej śmietanką, zredukuj, dopraw solą i pieprzem i obsyp koperkiem.
- Bułkę tartą podsmaż na maśle i połącz z ugotowaną fasolką. Powstały sos skrop sokiem z cytryny do smaku.
Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.
Alergeny: mleko, ryby, gluten.
Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja