Wygoda gotowania

Dorsz w porowym sosie z kolorowym ryżem i chrupiącą sałatką

30 min

Ryba

Łatwy

30 min

Przepyszny, delikatny dorsz w kremowym, maślanym sosie. Do takiego dania wystarczy lekka, chrupiąca sałatka oraz garść kolorowego ryżu. Sycący i pyszny, choć niepozornie wyglądający posiłek, który przypadnie do gustu również najmłodszym domownikom!

Krok po kroku:

  1. Ugotuj ryż.
  2. Obsmaż rybę wraz z porem, a następnie podlej wodą i śmietaną. Duś pod przykryciem ok. 10 minut.
  3. Przygotuj sałatkę z brzoskwini, pomidorków, sałaty, rzodkiewek i oliwy.
  4. Podawaj, gdy sos nabierze kremowej konsystencji.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko, ryby.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Polędwica z dorsza atlantyckiego

300g

450g

Ryż 3 kolory

150g

240g

Śmietana 18%

Por

Sałata rzymska

Pomidorki

Brzoskwinia

Rzodkiewki

Zioła do sałatek

Bulion warzywny



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

530

Tłuszcze [g]

17

Węglowodany [g]

63

Białko [g]

29

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Patelnia
Garnek

Potrzebujesz

Olej
Oliwa
Masło
Sól i pieprz