Dorsz w pistacjowej panierce z risotto i sałatą z pomarańczami

25 min

Ryba

Łatwy

25 min

Sposób na szybki obiad w wyjątkowym stylu. Znajdziesz tu dorsza z piekarnika w chrupiącej panierce z pokruszonych pistacji z szybkim risotto i mixem sałat z kawałkami pomarańczy w słodkawym dressingu. Pycha!

Krok po kroku:

  1. Pokrusz pistacje i zetrzyj grana padano, a następnie wymieszaj z panko. Rybę obtocz w jajku, przygotowanej panierce, a następnie piecz ok. 15 minut.
  2. Przygotuj risotto.
  3. Wyciśnij sok z pomarańczy, połącz z miodem i oliwą, a następnie zamieszaj mix sałat i pozostałą część pomarańczy.
  4. Podawaj, gdy panierka zarumieni się na złoto

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko, gluten.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Polędwica z dorsza atlantyckiego

Ryż arborio

Cebula kostka

Pomarańcza

Mix sałat

Miód

Pistacje

Panko

Grana padano

Bulion warzywny

Czosnek



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

497

Tłuszcze [g]

27

Węglowodany [g]

51

Białko [g]

39

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Piekarnik
Papier do pieczenia
Garnek
Tarka

Potrzebujesz

Jajko
Masło
Oliwa
Sól i pieprz