Dorsz w parmezanowej panierce na sałatce z roszponki z ziemniaczanymi talarkami

25 min

Ryba

Łatwy

25 min

Rybka w chrupiącej panierce, świeże warzywa i ziemniaczane talarki – do takiego obiadu nikogo nie trzeba przekonywać. Znajdziesz tu pyszną, delikatną polędwicę z dorsza w złocistej panierce z dodatkiem tartego grana padano i drobno siekanej natki pietruszki z dodatkiem lekkiej roszponki z połówkami pomidorków i ćwiartkami rzodkiewek – po prostu pycha!

Krok po kroku:

  1. Ziemniaki pokrój na plasterki, przypraw i piecz ok. 20 minut.
  2. Zetrzyj grana padano, drobno posiekaj natkę pietruszki i połącz z bułką tartą i panko. Rybę obtocz w jajku, a następnie panierce i smaż na patelni.
  3. Do podania pokrój pomidorki i rzodkiewki i ułóż rybę na przygotowanej sałacie z ziemniakami.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko, gluten.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Polędwica z dorsza atlantyckiego

300g

450g

Ziemniaki do pieczenia

450g

720g

Pomidorki

Rzodkiewki

Roszponka

Bułka tarta

Panko

Grana padano

Natka pietruszki

Przyprawa do ziemniaków



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

493

Tłuszcze [g]

13

Węglowodany [g]

82

Białko [g]

37

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Piekarnik
Papier do pieczenia
Patelnia

Potrzebujesz

Jajko
Olej
Sól i pieprz