Rybka w chrupiącej panierce, świeże warzywa i ziemniaczane talarki – do takiego obiadu nikogo nie trzeba przekonywać. Znajdziesz tu pyszną, delikatną polędwicę z dorsza w złocistej panierce z dodatkiem tartego grana padano i drobno siekanej natki pietruszki z dodatkiem lekkiej roszponki z połówkami pomidorków i ćwiartkami rzodkiewek – po prostu pycha!
Krok po kroku:
- Ziemniaki pokrój na plasterki, przypraw i piecz ok. 20 minut.
- Zetrzyj grana padano, drobno posiekaj natkę pietruszki i połącz z bułką tartą i panko. Rybę obtocz w jajku, a następnie panierce i smaż na patelni.
- Do podania pokrój pomidorki i rzodkiewki i ułóż rybę na przygotowanej sałacie z ziemniakami.
Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.
Alergeny: mleko, gluten.
Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja