Dorsz w indyjskim stylu z zieloną papryką, szpinakiem i świeżą kolendrą

25 min

Ryba

Łatwy

25 min

Aromatyczny i kremowy warzywny sos z indyjską nutą i delikatnym dorszem. Znajdziesz tu wyjątkowo sos na bazie śmietanki i koncentratu pomidorowego oraz zielonej papryki i szpinaku. Wraz z ryżem i świeżą kolendrą tworzą smaczne połączenie, które przypadnie do gustu każdemu miłośnikowi kulinarnych podróży.

Krok po kroku:

  1. Ugotuj ryż.
  2. Podsmaż chili, szalotkę, czosnek i imbir, a następnie paprykę i dorsza.
  3. Zalej śmietanką, dodaj koncentrat pomidorowy, szpinak i gotuj 8-9 minut.
  4. Do podania obsyp świeżą kolendrą.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Polędwica z dorsza

300g

450g

Ryż basmati

150g

240g

Papryka zielona

Śmietanka 30%

Koncentrat pomidorowy

Szpinak

Szalotka

Chili

Imbir

Czosnek

Świeża kolendra

Przyprawa curry



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

678

Tłuszcze [g]

28

Węglowodany [g]

73

Białko [g]

33

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Garnek
Patelnia

Potrzebujesz

Masło
Sól i pieprz