Dorsz z pieca pod pietruszkowym pesto z ryżem i pomidorkami

25min

Łatwy

25min

Pełne smaku, domowej roboty pietruszkowe pesto z czosnkiem, oliwą i suszonymi pomidorami na białej rybie, z pomidorkami i ryżem. Zdrowo, szybko i bardzo smacznie!

Krok po kroku:

  1. Ugotuj ryż.
  2. Przygotuj pesto: posiekaj natkę, czosnek i suszone pomidory. Połącz z oliwą i wyłóż na rybę.
  3. Piecz ok. 15 minut.
  4. Podawaj z pomidorkami skropione sokiem z cytryny.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Polędwica z dorsza

300g

Ryż basmati

150g

Pomidorki

Cytryna

Natka pietruszki

Suszone pomidory



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

552

Tłuszcze [g]

19

Węglowodany [g]

63

Białko [g]

30

Waga jednej porcji to ok.450g

Wymagane sprzęty

Piekarnik
Papier do pieczenia
Garnek na ryż

Potrzebujesz

Olej
Oliwa z oliwek