Wygoda gotowania

Domowy stir-fry z karkówką, makaronem udon i warzywami w sosie Teriyaki

25min

Nowa receptura!

Łatwy

25min

To danie to prawdziwy przełom w azjatyckich udonach! Znajdziesz tu przede wszystkim soczystą i doskonale odnajdującą się w tym daniu karkówkę z warzywami z patelni w aromatycznym sosie Teriyaki, a całość podkreślona pikantnymi płatkami chili. Spróbuj tego dania koniecznie, bo to na prawdę solidny, sycący, pyszny i szybki obiad!Krok po kroku:

  1. Ugotuj makaron.
  2. Usmaż karkówkę, a następnie warzywa.
  3. Przygotuj sos łącząc sos teriyaki, cukier, sok z limonki i sos sojowy.
  4. Karkówkę zdejmij z patelni, pokrój w paski, a następnie dodaj ponownie na patelnię wraz z sosem i makaronem. Obsyp dymką, sezamem, płatkami chili i skrop sokiem z limonki.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: gluten, soja, sezam.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Karkówka wieprzowa w azjatyckich przyprawach

Makaron udon

Sos Teriyaki

Cebula żółta

Marchew

Por

Limonka

Imbir

Czosnek

Sos sojowy

Cukier trzcinowy

Płatki chili

Sezam

Dymka



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

684

Tłuszcze [g]

37

Węglowodany [g]

59

Białko [g]

32

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Duża patelnia
Garnek na makaron
Durszlak

Potrzebujesz

Olej
Sól