Domowe spaghetti z serowymi pulpecikami z mozzarellą i pomidorowym sosem

25 min

Łatwy

25 min

Przepyszny, domowy smak samodzielnie przyrządzonego spaghetti. Znajdziesz tu szybki w przyrządzeniu i jednocześnie aromatyczny pomidorowy sos z dodatkiem cebuli, czosnku i oregano oraz wieprzowo-wołowe pulpeciki z piekarnika z serowym środkiem! Wraz z długimi makaronowymi nitkami i tartym grana padano tworzą przepyszny obiadowy zestaw.

Krok po kroku:

  1. Ugotuj makaron.
  2. Na oliwie podsmaż cebulę wraz czosnkiem i oregano, a następnie dodaj pomidory i zredukuj.
  3. Uformuj pulpeciki wraz z kuleczkami mozzarelli w środku i upiecz.
  4. Podawaj z tartym grana padano.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko, gluten.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Mięso mielone wieprzowo-wołowe

300g

480g

Makaron spaghetti

180g

280g

Pomidory w puszce

Cebula kostka

Mozzarella kulki

Bułka tarta

Oregano suszone

Grana padano

Czosnek

Natka pietruszki



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

792

Tłuszcze [g]

20

Węglowodany [g]

66

Białko [g]

50

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Piekarnik
Papier do pieczenia
Garnek
Durszlak

Potrzebujesz

Oliwa
Jajko
Sól i pieprz