Domowe risotto we włoskim stylu z pieczarkami

20min

Łatwy

20min

Domowe, kremowe risotto we włoskim stylu z soczystym kurczakiem, ryżem arborio i sporą ilością sera Grana Padano.

Krok po kroku:

  1. Opłucz, pokrój, a następnie podsmaż na patelni pieczarki.
  2. Na drugiej patelni smaż mięso na łyżce oleju.
  3.  W międzyczasie przygotuj bulion. Do pieczarek dodaj ryż, wymieszaj i podlewaj co jakiś czas bulionem.
  4. Gdy ryż nabierze miękkości, dodaj do niego podsmażone kawałki kurczaka oraz zetrzyj Grana Padano. Podawaj obsypane natką pietruszki.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

 



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Filet z piersi kurczaka krojony w kostkę

350g

Ryż arborio

150g

Cebula kostka

Pieczarki

Grana Padano

Natka pietruszki



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

355

Tłuszcze [g]

15

Węglowodany [g]

9

Białko [g]

49

Waga jednej porcji to ok.450g

Wymagane sprzęty

Patelnia
Garnek na risotto

Potrzebujesz

300ml wrzątku
Masło
Olej

Alergeny

Mleko