Domowe „loaded fries”, czyli chili con carne z frytkami z piekarnika z sosem ranczerskim, guacamole, cheddarem i dodatkami

30 min

Łatwy

30 min

Danie, które najczęściej podawane jest jako przegryzka, w tej formie sprawdzi się idealnie jako danie obiadowe. Znajdziesz tu domowej roboty frytki z piekarnika zapieczone w piekarniku z cheddarem i ulubionym chili con carne – tutaj w wersji z zieloną papryką zamiast czerwonej fasoli. Wraz z garścią dodatków – świeżej sałaty, pomidora, czerwonej cebulki i obowiązkowych papryczek jalapeno – oraz guacamole i sosem ranczerskim stworzą posiłek, który ma szansę stać się nowym bestsellerem!Krok po kroku:

  1. Ziemniaki pokrój na frytki i piecz ok. 20 minut.
  2. Przygotuj chili con carne – usmaż cebulę, czosnek, zieloną paprykę, mięso, a następnie zalej pomidorami i gotuj ok. 10 minut.
  3. Przygotuj guacamole oraz sos ranczerski.
  4. Posiekaj czerwoną cebulkę, sałatę i pomidora.
  5. Przygotowane chili con carne przełóż na frytki, obsyp serem, zapiecz dodatkowe 5 minut i podawaj.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko, gorczyca, jaja.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Mielona wołowina

300g

480g

Ziemniaki myte

450g

700g

Pomidory w puszce

Zielona papryka

Cebula kostka

Sałata rzymska

Pomidor

Papryczki jalapeno

Awokado

Limonka

Czerwona cebula

Cheddar

Czosnek

Świeża kolendra

Dymka

Baza do sosu ranczerskiego

Przyprawy



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

Tłuszcze [g]

Węglowodany [g]

Białko [g]

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Piekarnik
Papier do pieczenia
Patelnia

Potrzebujesz

Olej
Sól i pieprz