Utożsamiane jako symbol nudnego obiadu w tej wersji sprawią, że zmienisz zdanie! Znajdziesz tu klasyczne mielone kotlety z dodatkiem łyżki musztardy, która nada im dodatkowego charakteru w towarzystwie tłuczonych ziemniaków i wyjątkowej jesiennej sałatki z jabłka, czerwonej cebulki i kiszonych ogórków. Obowiązkowa pozycja w tygodniowym jadłospisie również dla fanów wyłącznie egzotycznej kuchni!
Krok po kroku:
- Ugotuj, a następnie utłucz ziemniaki z odrobiną masła i mleka.
- Podsmaż cebulę, namocz bułkę, a następnie wraz z jajkiem i musztardą wyrób na kotlety. Formuj w dłoniach, obtocz w bułce tartej i smaż na oleju.
- Przygotuj surówkę – czerwoną cebulę, jabłko oraz ogórki pokrój w kostkę, dopraw solą i pieprzem i połącz z łyżką oleju.
- Do podania posiekaj natkę pietruszki i podawaj, gdy kotlety zarumienią się na złoty kolor.
Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.
Alergeny: mleko, gorczyca, gluten.
Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.