Domowe kebaby w plackach tortilli z kurczakiem, warzywami oraz czosnkowym i ostrym sosem

25 min

Łatwy

25 min

Ten obiad to hit sam w sobie. Dobrze znany i zawsze lubiany kebab w domowej wersji z pieczoną i pokrojoną na cienkie plasterki piersią z kurczaka oraz chrupiącymi dodatkami w postaci białej i czerwonej kapusty, sałat oraz świeżej, białej cebulki. Całość w pszennych tortillach wraz z obowiązkowymi sosami – czosnkowym oraz pikantnym z papryczek chili!

Krok po kroku:

  1. Upiecz piersi z kurczaka.
  2. Posiekaj w piórka białą i czerwoną kapustę, cebulkę oraz pokrój pomidorki i ogórka.
  3. Upieczoną pierś pokrój na plasterki, podgrzej placki tortilli i wypełnij je dodatkami wraz sosami.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: jaja, gorczyca, gluten, mleko.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Filet z piersi kurczaka w przyprawach

350g

550g

Placki tortilli

3szt

5szt

Kapusta biała

Kapusta czerwona

Ser typu feta

Mix sałat

Ogórek

Pomidorki

Ostry sos z papryczek

Baza do sosu czosnkowego

Czosnek



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

770

Tłuszcze [g]

38

Węglowodany [g]

56

Białko [g]

53

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Piekarnik
Patelnia
Papier do pieczenia

Potrzebujesz

Sól i pieprz