Wygoda gotowania

Domowe cheeseburgery w klasycznym stylu z sałatą, cebulą, pomidorem i frytkami

20 min

Łatwy

20 min

Pomysł na szybki obiad jeszcze nigdy nie był tak oczywisty! To danie ekspresowo przygotujesz w kilku prostych krokach, a jednocześnie ta amerykańska klasyka zachwyci Ciebie i Twoich domowników. Szybkie burgery z prostymi składnikami, maślaną bułeczką i najlepszym połączeniem – majonezu i ketchupu – samym zapachem przywołają skojarzenia najlepszych burgerowych sieci – ale tutaj w zdrowszej wersji! Wraz z domowymi fryteczkami stworzą pyszny i sycący posiłek w stylu amerykańskim z lat 80-tych. Spróbuj koniecznie!

Krok po kroku:

  1. Ziemniaki pokrój w słupki i piecz ok. 20 minut.
  2. Mięso wyrób z solą i pieprzem, usmaż i przykryj serem.
  3. Bułki przekrój, podgrzej – przesmaruj majonezem i ketchupem i wypełnij sałatą, pomidorem, ogórkiem, cebulą i usmażonym burgerem.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: gluten, mleko, jaja, gorczyca.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Mielona wołowina

Ziemniaki myte

Ketchup

Majonez

Bułki w stylu brioche

Pomidor

Ogórek konserwowy

Cebula żółta

Sałata lodowa

Przyprawa do ziemniaków

Ser do burgerów w plastrach



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

965

Tłuszcze [g]

29

Węglowodany [g]

99

Białko [g]

44

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Piekarnik
Papier do pieczenia
Patelnia

Potrzebujesz

Olej
Sól i pieprz