Ten obiad będzie inny niż wszystkie! W tym daniu pierwsze skrzypce będzie grał wołowy burger w maślanej bułeczce, który idealnie wpisze się w zimowe klimaty dzięki karmelizowanej cebulce z sosem worcester i chrupiącym boczkiem. Z dodatków obowiązkowo pomidor, doskonale pasująca tu rukola oraz ziemniaczane łódeczki z pikantnym majonezowym sosem. Spróbuj koniecznie!
Krok po kroku:
- Ziemniaki pokrój w łódeczki, połącz z przyprawą do ziemniaków i piecz ok. 20 minut.
- Przygotuj cebulkę – podsmaż boczek, cebulkę, a następnie dodaj sos worcester, cukier trzcinowy i odrobinę wody. Zredukuj, aż do gęstej, lepiej konsystencji.
- Uformuj burgery, usmaż i przykryj serem.
- Pokrój pomidora i przygotuj sos majonezowy.
- Bułki przesmaruj resztką majonezu, wyłóż rukolą, pomidorem, karmelizowaną cebulką z boczkiem, mięsem i podawaj z ziemniaczanymi łodeczkami.
Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.
Alergeny: ryby, gluten, mleko, jaja, gorczyca.
Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja