Domowe burgery z rukolą, karmelizowaną czerwoną cebulką z boczkiem i ziemniaczkami

25 min

Łatwy

25 min

Ten obiad będzie inny niż wszystkie! W tym daniu pierwsze skrzypce będzie grał wołowy burger w maślanej bułeczce, który idealnie wpisze się w zimowe klimaty dzięki karmelizowanej cebulce z sosem worcester i chrupiącym boczkiem. Z dodatków obowiązkowo pomidor, doskonale pasująca tu rukola oraz ziemniaczane łódeczki z pikantnym majonezowym sosem. Spróbuj koniecznie!

Krok po kroku:

  1. Ziemniaki pokrój w łódeczki, połącz z przyprawą do ziemniaków i piecz ok. 20 minut.
  2. Przygotuj cebulkę – podsmaż boczek, cebulkę, a następnie dodaj sos worcester, cukier trzcinowy i odrobinę wody. Zredukuj, aż do gęstej, lepiej konsystencji.
  3. Uformuj burgery, usmaż i przykryj serem.
  4. Pokrój pomidora i przygotuj sos majonezowy.
  5. Bułki przesmaruj resztką majonezu, wyłóż rukolą, pomidorem, karmelizowaną cebulką z boczkiem, mięsem i podawaj z ziemniaczanymi łodeczkami.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: ryby, gluten, mleko, jaja, gorczyca.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Mielona wołowina

Boczek

Ziemniaki

Bułka w stylu brioche

Czerwona cebula

Majonez

Sos Roleski Hot Chili

Rukola

Pomidor

Cukier trzcinowy

Sos worcester

Przyprawa do ziemniaków

Natka pietruszki

Ser do burgerów w plastrach



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

918

Tłuszcze [g]

31

Węglowodany [g]

79

Białko [g]

46

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Piekarnik
Papier do pieczenia
Patelnia x2

Potrzebujesz

Olej
Sól i pieprz