Wygoda gotowania

Domowe burgery we włoskim stylu z mozzarellą i pomidorkam z czosnkiem i bazylią w oliwie

25min

Łatwy

25min

Zaskoczy Cię to niecodzienne połączenie w burgerowej formie! Znajdziesz tu to, co najlepsze w burgerze – świeżą wołowinę, delikatne bułeczki w stylu brioche i pieczone ziemniaczki, ale… wykończone wyjątkowymi dodatkami! Będą to przygotowane niczym do włoskiej bruschetty pomidorki ze świeżą bazylią, czosnkiem i hojną ilością oliwy (nie żałuj jej ani kropli!), chrupiąca rukola oraz delikatna, topliwa i ciągnąca się mozzarella! Ten burger to absolutny sztos i koniecznie przygotuj go sobie i swoim domownikom!

Krok po kroku:

  1. Ziemniaki pokrój w łódeczki, połącz z przyprawą do ziemniaków i piecz ok. 20-25 minut.
  2. Mięso uformuj w kotlety i usmaż.
  3. Pomidorki pokrój w ćwiartki, posiekaj bazylię i czosnek, dopraw solą i pieprzem i połącz z hojną ilością oliwy z oliwek.
  4. Bułki podgrzej, a następnie wyłóż rukolą, kotletem z mozzarellą, przygotowanymi pomidorkami i podawaj z upieczonymi ziemniaczkami.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: gorczyca, jaja, gluten, mleko, orzechy, sezam, soja.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Mielona wołowina

Bułki w stylu brioche

Ziemniaki myte

Pomidorki

Rukola

Świeża bazylia

Czosnek

Przyprawa do ziemniaków

Ser mozzarella



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

852

Tłuszcze [g]

25

Węglowodany [g]

79

Białko [g]

45

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Piekarnik
Papier do pieczenia
Patelnia z przykrywką

Potrzebujesz

Olej
Oliwa (w sporej ilości)
Sól i pieprz