Wygoda gotowania

Domowa fasolka po bretońsku z pieczywem, białą fasolą, boczkiem i kiełbasą

25 min

Łatwy

25 min

Danie, którego prawdopodobnie nikt się nie spodziewał! Często utożsamiane jako awaryjne rozwiązanie ze słoika w tej wersji zachwyci Cię swoim autentycznym, konkretnym charakterem, który odmieni Twoje spojrzenie na ten posiłek. Znajdziesz tu dobrej jakości wędzoną kiełbasę, boczek, cebulę, przecier pomidorowy oraz obowiązkową, chrupiącą pszenną bułkę. Z kilku prostych składników w mig stworzysz prawdziwą fasolkę po bretońsku!

Krok po kroku:

  1. Podsmaż boczek, cebulę i kiełbasę.
  2. Dodaj przecier pomidorowy, fasolę, ziele angielskie, wędzoną paprykę, liść laurowy i gotuj ok. 10-15 minut.
  3. Pieczywo podgrzej na suchej patelni. Dopraw hojnie pieprzem i podawaj.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: gluten.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Biała fasola konserwowa "Biały Jaś"

1szt

2szt

Kiełbasa wędzona

125g

200g

Boczek wędzony

50g

75g

Przecier pomidorowy

Cebula kostka

Bułka poznańska

Ziele angielskie

Liść laurowy

Papryka wędzona



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

538

Tłuszcze [g]

26

Węglowodany [g]

51

Białko [g]

28

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Duża patelnia

Potrzebujesz

Sól i pieprz