Ulubione danie, na które nigdy nie trzeba dwa razy wołać – przepyszne devolaje z nadzieniem z wyrazistych suszonych pomidorów, natki pietruszki, czosnku i obowiązkowo wypływającego ze środka sera z masełkiem! Całość podana z ziemniaczanymi łódeczkami i chrupiącą suróweczką stworzą przepyszny obiad, który prędko przygotujesz, i który równie prędko znika z talerzy!
Krok po kroku:
- Ziemniaki pokrój w ósemki, połącz z przyprawą i piecz ok. 20-25 minut.
- Kotlety z piersi rozbij, wypełnij suszonymi pomidorami, natką pietruszki, czosnkiem, serem i masłem. Zwiń w roladki, obtocz w jajku i bułce tartej. Obsmaż przez 2-3 minuty, by zarumieniły się na złoto i przełóż do piekarnika do piekących się ziemniaków.
- Do podania przygotuj surówkę łącząc białą kapustę z majonezem.
Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.
Alergeny: mleko, gorczyca, jaja.
Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.