Wygoda gotowania

Dewolaje z serem, suszonymi pomidorami, pieczonymi ziemniakami i surówką z białej kapusty

25 min

Nowa receptura!

Łatwy

25 min

Ulubione danie, na które nigdy nie trzeba dwa razy wołać – przepyszne devolaje z nadzieniem z wyrazistych suszonych pomidorów, natki pietruszki, czosnku i obowiązkowo wypływającego ze środka sera z masełkiem! Całość podana z ziemniaczanymi łódeczkami i chrupiącą suróweczką stworzą przepyszny obiad, który prędko przygotujesz, i który równie prędko znika z talerzy!

Krok po kroku:

  1. Ziemniaki pokrój w ósemki, połącz z przyprawą i piecz ok. 20-25 minut.
  2. Kotlety z piersi rozbij, wypełnij suszonymi pomidorami, natką pietruszki, czosnkiem, serem i masłem. Zwiń w roladki, obtocz w jajku i bułce tartej. Obsmaż przez 2-3 minuty, by zarumieniły się na złoto i przełóż do piekarnika do piekących się ziemniaków.
  3. Do podania przygotuj surówkę łącząc białą kapustę z majonezem.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko, gorczyca, jaja.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Kotlety z piersi kurczaka

Ziemniaki

Majonez

Kapusta biała szatkowana

Marchew szatkowana

Bułka tarta

Suszone pomidory

Natka pietruszki

Przyprawa do ziemniaków

Czosnek

Ser gouda



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

588

Tłuszcze [g]

19

Węglowodany [g]

57

Białko [g]

51

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Piekarnik
Papier do pieczenia
Patelnia
Folia spożywcza
Tłuczek do mięsa

Potrzebujesz

Jajko
Olej
Masło
Sól i pieprz