Bardzo klasyczny obiad z zaskakującym dodatkiem w postaci suszonych pomidorów. Ta wersja dewolaja zachwyci Cię połączeniem ich wyrazistego smaku z roztopionym serem w delikatnej roladce z piersi z kurczaka. By nie przyćmić tej przepysznej roladki wśród dodatków znajdziesz klasyczne tłuczone ziemniaki oraz łatwą i szybką w przyrządzeniu fasolkę szparagową – w wersji z podsmażonym na maśle czosnkiem. Pycha!
Krok po kroku:
- Ugotuj ziemniaki, a następnie utłucz na puree.
- Z fasolki odetnij końcówki i ugotuj do miękkości.
- Posiekaj suszone pomidory, a ser pokrój w mniejsze kawałki. Kotlety z piersi rozbij, wyłóż suszonymi pomidorami z serem, zawiń, obtocz w jajku i bułce tartej. Obsmaż na patelni i dopiecz w piekarniku.
- Czosnek przeciśnij przez praskę, podsmaż na maśle i obtocz w nim ugotowaną fasolkę, a pozostałą resztką masła skrop ziemniaki
Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.
Alergeny: mleko, gluten.
Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja