De volaille z suszonymi pomidorami, serem, natką pietruszki, fasolką szparagową z czosnkiem i tłuczonymi ziemniakami

25 min

Łatwy

25 min

Bardzo klasyczny obiad z zaskakującym dodatkiem w postaci suszonych pomidorów. Ta wersja dewolaja zachwyci Cię połączeniem ich wyrazistego smaku z roztopionym serem w delikatnej roladce z piersi z kurczaka. By nie przyćmić tej przepysznej roladki wśród dodatków znajdziesz klasyczne tłuczone ziemniaki oraz łatwą i szybką w przyrządzeniu fasolkę szparagową – w wersji z podsmażonym na maśle czosnkiem. Pycha!

Krok po kroku:

  1. Ugotuj ziemniaki, a następnie utłucz na puree.
  2. Z fasolki odetnij końcówki i ugotuj do miękkości.
  3. Posiekaj suszone pomidory, a ser pokrój w mniejsze kawałki. Kotlety z piersi rozbij, wyłóż suszonymi pomidorami z serem, zawiń, obtocz w jajku i bułce tartej. Obsmaż na patelni i dopiecz w piekarniku.
  4. Czosnek przeciśnij przez praskę, podsmaż na maśle i obtocz w nim ugotowaną fasolkę, a pozostałą resztką masła skrop ziemniaki

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko, gluten.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Kotlety z piersi kurczaka

325g

550g

Ziemniaki obrane

350g

550g

Fasolka szparagowa

Bułka tarta

Ser gouda

Suszone pomidory

Czosnek

Natka pietruszki



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

588

Tłuszcze [g]

19

Węglowodany [g]

57

Białko [g]

51

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Garnek
Patelnia
Piekarnik
Tłuczek do mięsa
Tłuczek do ziemniaków

Potrzebujesz

Olej
Masło
Jajko
Mleko
Sól i pieprz