Wygoda gotowania

Czosnkowo-pikantna azjatycka wołowina z pateni w sosie sweet-chili z fasolką szparagową, papryką i ryżem

25 min

Łatwy

25 min

Lepki, azjatycki sosik, soczyste wołowe mięso oraz wyraźne czosnkowe i pikantne nuty! W tym zestawieniu znajdziesz aromatyczne dodatki, które nadadzą sens temu daniu i zwabią do Twojej kuchni wszystkich domowników. Wraz z dodatkiem jaśminowego ryżu, papryki, dymki oraz konserwowej fasolki szparagowej stworzą smaczne obiadowe danie, które zaskoczy Cię swoim pikantnym smakiem.Krok po kroku:

  1. Ugotuj ryż.
  2. Usmaż mięso, a następnie paprykę, czosnek i chili.
  3. Połącz składniki na sos: mąkę ziemniaczaną, wodę, sos sweet-chili, sok z cytryny oraz cukier i wraz z fasolką i płatkami chili dodaj na patelnię i zredukuj.
  4. Do podania posiekaj dymkę i obsyp sezamem.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: sezam.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Mielona wołowina

300g

600g

Ryż jaśminowy

125g

250g

Fasolka szparagowa konserwowa

Papryka czerwona

Sos sweet-chili

Cytryna

Papryczka chili

Czosnek

Dymka

Sezam

Płatki chili

Mąka ziemniaczana

Cukier trzcinowy



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

678

Tłuszcze [g]

11

Węglowodany [g]

70

Białko [g]

36

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Garnek
Patelnia

Potrzebujesz

Olej
Sól i pieprz