Cytrynowo-koperkowe tagliatelle z łososiem, szparagami i grana padano

20 min

Ryba

Łatwy

20 min

Przepyszny letni makaron z odświeżającą cytrynowo-koperkową nutą, łososiem i sezonowymi szparagami w kremowym śmietanowym sosie. Idealnie sprawdzi się na sycący letni posiłek inspirowany włoskimi klimatami.

Krok po kroku:

  1. Ugotuj makaron wraz ze szparagami.
  2. Na patelni usmaż łososia, zetrzyj skórkę cytrynową, zalej śmietanką i dodaj koperek.
  3. Dodaj ugotowany makaron i szparagi na patelnię i chwilę zredukuj sos.
  4. Obsyp grana padano i skrop sokiem z cytryny.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko, gluten.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Filet z łososia atlantyckiego

300g

450g

Makaron tagliatelle

180g

280g

Szparagi

Śmietanka 30%

Cytryna

Koperek

Grana padano



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

684

Tłuszcze [g]

27

Węglowodany [g]

65

Białko [g]

42

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Garnek
Duża patelnia
Tarka

Potrzebujesz

Masło
Sól i pieprz