Cytrynowe spaghetti z pieczonym łososiem z pietruszką i cukinią

20 min

Łatwy

20 min

Wystarczy 20min, aby delektować się idealnie cytrynowo-śmietanowym smakiem spaghetti z soczystym łososiem, cukinią i duuużą ilością natki pietruszki oraz sera Grana Padano.

Krok po kroku:

  1. Ugotuj makaron.
  2. Rybę upiecz w piekarniku.
  3. W międzyczasie pokrojoną uprzednio cukinię wraz z czosnkiem wrzuć na patelnię. Podsmaż kilka chwil, a następnie, gdy ta nabierze koloru, dodaj startą skórkę z cytryny.
  4. Makaron dodaj na patelnię do smażącej się cukinii. Dodaj śmietanę, wyciśnij sok z ok. połówki cytryny i wymieszaj.
  5. Do podania zetrzyj ser i obsyp siekaną natką pietruszki.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Makaron spaghetti

180g

Filet z łososia atlantyckiego

300g

Cukinia

Cytryna

Śmietana 18%

Natka pietruszki

Czosnek

Grana Padano



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

537

Tłuszcze [g]

13

Węglowodany [g]

64

Białko [g]

38

Waga jednej porcji to ok.450g

Wymagane sprzęty

Piekarnik
Papier do pieczenia
Patelnia
Durszlak

Potrzebujesz

Olej
Sól i pieprz