Cieciorka w pikantnym pomidorowym sosie z natką pietruszki i fetą na kuskusie

25min

Wege

Łatwy

25min

Sycący i szybki w wykonaniu wege obiad z cieciorką w pikantnym pomidorowym sosie na kuskusie i balansującą całość słoną fetą.

Krok po kroku:

  1. Kuskus zalej wrzątkiem i zostaw do wchłonięcia.
  2. Przygotuj gulasz – podsmaż cebulkę i cieciorkę, a następnie podlej bulionem z koncentratem pomidorowym. Dopraw pastą harrisa i duś ok. 10 minut.
  3. Podawaj obsypane serem feta i dużą ilością natki pietruszki.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Kuskus

Cieciorka

Ser typu feta

Koncentrat pomidorowy

Bulion warzywny

Pasta Harrisa

Natka pietruszki

Cebula



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

659

Tłuszcze [g]

10

Węglowodany [g]

107

Białko [g]

30

Waga jednej porcji to ok.450g

Wymagane sprzęty

Patelnia
Miseczka na kuskus

Potrzebujesz

Olej
Sól i pieprz