Chorizo spaghetti ze szpinakiem, cukinią i czarnymi oliwkami

20 min

Łatwy

20 min

Wyjątkowe makaronowe połączenie w hiszpańskim stylu. Podsmażone warzywa – cukinia i szpinak – ale przede wszystkim aromatyczny czosnek, czarne oliwki, natka pietrszki i w roli głównej kiełbaska chorizo sprawią, że poczujesz się jak w hiszpańskiej restauracji! Obiad w kilku krokach, do którego potrzebujesz tylko garnek i patelnię, a przyrządzisz już w 20 minut.

Krok po kroku:

  1. Ugotuj makaron.
  2. Na patelni podsmaż kiełbaskę chorizo z czosnkiem i cebulą, a następnie dodaj cukinię i szpinak.
  3. Do podsmażonych warzyw dodaj ugotowany makaron i wymieszaj z zawartością patelni
  4. Do podania oprósz natką pietruszki i połówkami czarnych oliwek.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: gluten.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Makaron spaghetti

200g

300g

Chorizo

120g

200g

Cukinia

Czarne oliwki

Cebula kostka

Natka pietruszki

Szpinak

Czosnek



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

489

Tłuszcze [g]

20

Węglowodany [g]

54

Białko [g]

18

Waga jednej porcji to ok.450g

Wymagane sprzęty

Garnek
Patelnia
Durszlak

Potrzebujesz

Sól i pieprz